Blogging

3 tips til åbning af en restaurant

At åbne sin egen restaurant er et meget modigt og udfordrende skridt at tage. Der er mange overvejelser, som du bør gøre dig, inden at restauranten idéen kan føres ud i livet. Derfor får du her nogle tips, der kan hjælpe dig lidt på vej. 

Lovgivning om åbning af en restaurant

Der er mange forskellige love og regler forbundet med åbning af en restaurant. Du skal selvfølgelig sørge for at have styr på dem eller få hjælp af en advokat. Ellers risikerer du, at din restaurant ikke får en særlig god start. 

For at åbne en restaurant skal du blandt andet have et næringsbrev, der giver dig tilladelse til at servere mad og drikke. Derudover skal din restaurant optages i næringsbasen. Medmindre du allerede har en relevant uddannelse eller erfaring, så skal du også bestå næringsprøven. Du skal desuden give info om din virksomhed til fødevarestyrelsen, der har ansvaret for smiley ordningen. Hvis du gerne vil servere alkohol, så skal du søge en alkoholbevilling. Dette er blot nogle af de regler, som du skal overholde. 

Hvilken type restaurant

Der findes en bred vifte af forskellige restauranter. Til at starte med skal du dog beslutte om du vil åbne en fast-food restaurant, en middelklasse restaurant eller en af de såkaldte fornemme restauranter. Det er vigtigt, at du tager denne beslutning, fordi det påvirker krav til prissætning og personale. 

  • Fast-food restauranter: Disse restauranter fokuserer på hurtig servering og lave priser. Det kan for eksempel være pizzeriaer.
  • Middelklasse restauranter: Disse restauranter er en blanding af fast-food og andre restauranter. Deres menu består ofte af en buffet eller salatbar. 
  • Fornemme restauranter: Disse restauranter stiller høje krav til maden og serviceniveauet. Her kan du spise mad af højeste kvalitet til høje priser.  

Gasflasker til restauranter og foodtrucks

Din restaurant skal selvfølgelig have en god energikilde. Til netop restauranter er gasflasker et oplagt valg. Med gasflasker er det nemt at justere temperaturen og dine medarbejdere er fri for at stå med tændstikker, hvis i vælger LPG gasflasker. Gasflasker er også idéelle til foodtrucks, fordi de er nemme at transportere. Du kan også købe en tank med gas, hvis du har et virkelig stort køkken. Der er dog nogle særlige regler, der skal overholdes for at bruge gasflasker. Alt dette kan du få mere information om hos https://www.primagaz.dk/, hvor du kan bestille gasflasker og tanke til restauranter.