Blogging

Få styr på forskellige typer fiskestænger

Hvis du går ind på denne side https://www.billigtfiskegrej.dk/52-fiskestaenger med formålet at købe din første fiskestang, så vil du hurtigt opdage, at der er mange forskellige fiskestænger. På ovenstående sider finder du blandt andet kyststænger, spinnestænger, pirkestænger og mange flere. Man skal nemlig bruge forskellige fiskestænger til forskellige typer fiskeri. I det følgende får du derfor en guide til nogle af de mest almindelige type fiskestænger. 

Spinnestang

De fleste lystfiskere har nok en spinnestang. Det er nemlig den mest alsidige fiskestang, der kan bruges til flere forskellige typer fiskeri. En spinnestang er især god til at kaste langt. Når man fisker med en spinnestang kastes endeagnet ud i vandet, hvorefter det spinnes ind. Når fiskelinen spinnes ind vil endeagnets bevægelser minde om en lille fisk, hvilket tiltrækker større fisk.  

Fluestang

En mindre almindelig form for fiskestang, er fluestangen. Sammenlignet med spinnestangen, er en fluestang tyndere. Derudover anvender man ikke tunge endeagn, som man gør ved fiskeri med en spinnestang. Ved fiskeri med fluestang er det nemlig selve linen, der er kastevægten. Fluestangen kastes også på en anden måde end spinnestangen. 

Trollingstang

Hvis du har en båd, så kan du give trollingfiskeri et forsøg. Ved trollingfiskeri kastes et blink i vandet og derefter vil bådens bevægelser få blinket til at minde om en fisk, hvilket vil tiltrække andre fisk. Ved trollingfiskeri er selve kastet ikke vigtigt. Til dette anvendes en trollingstang. 

Pirkestang

På en pirkestang kan du anvende tungere endeagn end på en fluestang og spinnestang, der nok ville knække hvis man forsøgte at fiske med noget alt for tungt. En pirkestang er lavet, så den kan tåle meget. Med denne fiskestang skal man nemlig kunne løfte tunge fisk lodret op af vandet. 

Rejsefiskestang

Ikke alle fiskestænger er nemme at transportere. Derfor kan det være svært at tage på en spontan fisketur, når muligheden opstår. Til dette er en rejsefiskestang super praktisk. Den kan nemlig deles i mindre stykker, så den næsten ikke fylder noget. Så akn du nemt have den med, så du kan tage på spontane fisketur, når det passer dig.