Blogging

Facebook annoncering – og Facebooks begyndelse

Som de fleste nok ved, så blev Facebook skabt af Mark Elliot Zuckerberg i fællesskab med nogle studiekammerater på det berømte og eftertragtede Harvard University. Til at starte med – i 2004 – var Facebook lavet som et online netværk til de studerende på universitetet, så de kunne kommunikere og skabe forbindelser online. To år senere d. 26. september 2006 blev det så muligt for alle at oprette en Facebook-profil. De eneste krav var, at brugeren minimum skulle være 13 år gammel og have en valid e-mail. 

I dag er Facebook – med afstand – verdens mest benyttede sociale medie. Men det er ikke kun private brugere, der i dag benytter sig af Facebook. For de allerfleste virksomheder er det nemlig også vigtigt at være til stede dér, hvor de potentielle kunder befinder sig – og det gør de bl.a. på de sociale medier som Facebook. I den forbindelse benytter mange virksomheder sig af Facebook annoncering, som er en vigtig annonceringsform, som også kaldes push-marketing. 

Derfor blev Facebook en kæmpe succes 

Der er mange årsager til, at Facebook er så populært, som det er i dag. På andre sociale netværk i 00’erne som Myspace og Friendster, var det muligt at være anonym. Det gjorde Facebook op med, og derfor blev det meget hurtigt en kæmpe stor succes. I modsætning til mange andre sociale netværk på daværende tidspunkt, så var Facebook et stabilt medie uden store udfald – og det gik heller aldrig ned. Og så gav mediet én pludselig mulighed for at holde styr på alle ens venner, familiemedlemmer – ligesom man kunne opsøge glemte bekendtskaber. I takt med at man fik flere og flere venner, så blev mediet også mere og mere spændende. Facebooks newsfeed gjorde det også muligt på en hurtig og effektiv måde at følge med i, hvad alle ens venner havde af aktivitet. Dette newsfeed er Facebook så godt nok blevet kritiseret for efterfølgende, men det var stadig banebrydende på daværende tidspunkt.   

Som allerede nævnt så er Facebook verdens mest benyttede sociale medie – og der er ikke nogen der i nærheden af at vælte dem af pinden fra den position lige foreløbig.