Blogging

Hvilken type fragt er bedst?

Som virksomhed skal man ofte have fragtet gods til og fra udlandet. Den bedste måde at få ordnet dette er i samarbejde med et speditionsfirma, som eksempelvis N. A. Nissen, https://nanissen.dk/da. I samarbejde med N. A. Nissen kan I finde frem til hvilken type fragtløsning, der er bedst for din virksomhed. Derudover vil N. A. Nissen og andre fragtfirmaer sørge for at være up-to-date ift. lovgivning vedrørende fragt fra og til udlandet. Læs med og find ud af hvilket fragtmuligheder du har. 

Fragtløsninger for din virksomhed

Der findes flere forskellige typer fragt. Ofte vil man dog anvende en kombination af dem, fordi nogle er gode til bestemte typer fragt. 

  • Biltransport: Når du skal have transporteres gods indenfor forholdsvis korte distancer og mellem lande, der er forbundet, så er biltransport en god fragtløsning. Det er forholdsvist billigt og hurtigt. Man kan også fragte meget store genstande via biltransport. Det bliver dog ofte en ulempe at anvende biltransport, hvis distancen er meget høj. Biltransport er dog god at kombinere med søfragt, da lastbiler kan tage imod fragten fra containerskibet. 
  • Flyfragt: Med flyfragt kan du transportere gods overalt i verden på kort tid. Det er den absolut hurtigste form for fragt. Derfor er det en god løsning, hvis det er vigtigt, at dine produkter når frem så hurtigt som muligt. Anvend eksempelvis flyfragt til transport af levende dyr, fragt af farmaceutiske produkter eller fragt af produkter til kunder, der skal have produktet så hurtigt som muligt – og gerne vil betale for det. Luftfragt er til gengæld også den mest forurenende fragttype, og der er grænser for hvor meget forsendelser må veje.   
  • Søfragt: Søfragt er et af de mest anvendte former for fragt, og det er der god grund til. Med søfragt er der næsten ingen grænser for hvad man kan fragte. Forsendelser i alle størrelser og vægtkategorier kan fragtes via skib. Derudover er søfragt faktisk meget miljøvenligt, når man sammenligner med andre typer fragt. Den miljømæssige belastning pr. produkt er nemlig meget lav på et containerskib, fordi der er så mange produkter på hvert skib. Selvom et containerskib tager længere tid og tager en omvej ift. et fly, så er det stadig meget mere miljøvenligt end et fly.